Pijn! Geen tijd voor

Hoe kun je pijn en belemmeringen de baas zijn.

Er zijn meerdere mogelijkheden om met je klachten om te gaan. Weet je wat jouw eigen manier is? Of heb je hier nog niet eerder over nagedacht. Sus je de pijn, voed je de pijn of stuur je de pijn. En weet je wat jou echt verder brengt? Wat het beste werkt voor jou? Of kies je onbewust om niets te doen. Wat levert het je op, en is dat dan het gewenste resultaat? Stap eens buiten je comfortzone en zie wat er allemaal mogelijk is.

Stel je hebt al langer klachten, het gaat niet weg of het komt steeds weer terug. Wat doe je dan…..? Wat heb je er intussen zelf aangedaan. Als het dan wat beter gaat, wat doe je om het zo te houden of te voorkomen dat de klachten weer de kop op steken. Als de klacht terug komt wat is dan je conclusie? Baal je en denk je “tja ik moet er mee leven” of iets als “zal wel bij me horen” of denk je “tja dit was te verwachten, ik heb er ook eigenlijk geen enkel rekening meer mee gehouden, zelfs de simpele aanpassing in mijn werk heb ik uiteindelijk niet eens geprobeerd……”

Na een aantal behandelingen bij de therapeut gaat het weer stukken beter.

Je bent weer vrolijk en je slaapt weer goed, dat terwijl de schouder jou daarvoor maanden wakker heeft gehouden. Op werkdagen heb je weer goede concentratie en functioneer je naar behoren. In plaats van afgeleid en gefrustreerd jezelf de dag door te zeulen door die sluimerende pijn. Je bent erg blij met deze verbetering, de therapeut heeft goed werk verricht. Toch nu 3 maanden verder verneem je de schouder weer zo nu en dan…. Dit is het moment van reflectie en jouw kans, want wat doe je?

Heel veel mensen gaan op de oude voet verder en als de klacht dan terug komt, kiest men vaak voor de minste weerstand. Door te denken het zal wel nooit meer over gaan of het zal wel bij mij horen. Dit zet zich vaak door in een passieve oplossing of zelfs een passieve leefstijl. Met de eigen gecreëerde overtuiging mijn rug/schouder/heup/enz heeft rust nodig.

Iedereen heeft het druk, druk en nog eens druk. Alles kan en alles moet.

Tijd voor rust is zonde van de dag want die is al zo kort. Zeker bij jonge gezinnen en full time werkende. Maar druk zijn, druk hebben en druk voelen is ook verdoven. Ik hoor zo vaak van klanten “als ik maar bezig ben dan gaat het wel, maar in rust is het erg vervelend die pijn.” Dus …. Geen tijd voor, wat kost dit jou, wat is de prijs die jij betaald? Zelfs 1 keer per maand een massage kan een manier zijn om te verdoven en niet te hoeven luisteren en aanpassen waar het lichaam om vraagt. Want iemand anders helpt jou en verzacht de klachten en belemmeringen, want massage helpt en is zeer effectief. Mij is in de opleiding geleerd dat de therapeut voor 10% invloed heeft op de klacht, als die 10% al zo’n positief resultaat kan geven, is het toch zonde als je niks doet met de 90% invloed die over blijft. Dus wat doe jij?

Het is normaal geworden dat druk zijn altijd voor gaat, de to do lijstjes moeten eerst afgevinkt worden en eenmaal afgerond is het bedtijd of op de bank uit puffen. Waar ben jij in het verhaal? Wanneer kom jij aan bod? Leef jij voor die to do lijst of ga jij met gezonde passie door het leven?

Geen tijd voor, wat kost dit jou! Wat is de prijs die jij hiervoor betaald?

Laat deze informatie eens op je inwerken en lees het later nog eens. Probeer eens eerlijk antwoord te geven naar jezelf toe, hoe ga je met jouw pijn om. Waar ben jij in het totale verhaal, gun jezelf meer en pak je kansen.

Wat moet je onthouden.

Als de schouder/heup/rug/knie/enz. eenmaal beter gaat, pak de regie in eigen handen. Steek energie in wat jouw lichaam nodig heeft zo dat klachten niet terug komen.

Maak jezelf belangrijk, zodat de to-do lijst je niet overstijgt.

Het leven is niet maakbaar maar gelukkig wel stuurbaar. Blijf zelf aan het stuur en wees pijn de baas.