Hoe begin jij je dag? Als het gaat om je eigen energiepotje!

Heb je einde van je werkdag nog ruimte voor jezelf?

Veel mensen beginnen de ochtend in een sneltrein die door de dag heen lekker door dendert. Voor je het weet is de dag al weer voorbij en heb je die rek en strek oefeningen of je wandeling weer niet gedaan.

Maar weet je? De ochtend is magisch als het gaat om je eigen energie potje. Dus wees er zuinig op, of liever gezegd ga er slim mee om. Want stap je zo goed als direct in de sneltrein van het leven? Dan neemt je stress systeem het over, zonde als je het mij vraagt.

Ja maar ik heb gewoon weinig tijd in de ochtend, het is dan gewoon spitsuur, het bed ligt zo lekker dus ik snooze nog een keer….. enzovoort.

Ik zou je willen inspireren met hoe ik het aanpak. Mijn wekker gaat om 5.00 uur(oké pak je eigen werktijd????), dan ga ik douchen, koud in mijn geval, vindt dit heerlijk want je krijgt een enorme boost energie en hebt direct zin in de dag. Zo’n 5.15 ben ik klaar en ga ik mijn rek en strek doen zo’n 20 minuten. Dan ga ik zitten in alle stilte en laat ik deze stilte tot me komen. Dan benoem ik 3 dingen waar ik dankbaar voor ben en als laatste maak ik een positieve intentie die ik meeneem de dag in.
Resultaat, ik ben goed wakker, heb mijn lichaam aandacht gegeven en ik neem een fijne energie mee de dag in. Niet vanuit zorgen en moetjes maar vanuit rust, dankbaarheid en verbinding met mijzelf.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, of overdreven. Maar hoeveel ruimte geef jij jezelf? En waar vraagt jouw lichaam om? Zelf doe ik dit ritme al zo’n 4 jaar, het is voor mij een gewoonte geworden. Mijn dag begint vol energie en als je hier eenmaal aan geproefd hebt wil je niet meer anders. Ieder zijn eigen ritme, voorkeuren en behoeftes.

Wat zou een optie voor jou zijn?

Probeer eens een maand lang de dag te beginnen met 10 minuten voor jezelf? In plaats van die keer extra op snooze te drukken. Doe wat rek en strek, staar voor je uit in stilte, luister eens wat stilte is? Of bedenk je met welke energie je vandaag de dag in wil gaan.

Wees zuinig op jouw eigen energiepotje en gebruik het slim.

Stap niet in de sneltrein van het leven, laat hem maar voorbij razen. Neem 5-10 minuten voor jezelf of sta gewoon eerder op zodat je niet hoeft haasten. Eenmaal haast? Dan staat jouw herstelcapaciteit en de mogelijkheden van harmonie op een laag pitje. Het stress systeem krijgt en neemt de ruimte, zonde.

 

Vol Energie & Innerlijke Rust

Een leerproces volop avontuur en mogelijkheden. Pak jij hem aan?