Het klonk mij altijd te soft!

Dat luisteren naar je lichaam…

Want ik houd van actie van doorzetten en in meerdere facetten ben ik altijd al een harde werker geweest. Dat begon al op de basis school als ik er op terug kijk. Dat door doen daar werd ik blij van, het voelde als iets bereiken, ergens voor gaan.

Fysiek ben ik best sterk en heb een ontzettend doorzettingsvermogen wat me veel moois heeft gebracht. Maar destijds zei mijn lichaam op den duur echt iets anders, er kwamen steeds meer klachten bij, waarom kan ik zo moeilijk nee zeggen? Wat in mij houd zich klein? En moet zich bewijzen? Niemand vraagt me dit te doen maar ik bleef maar geven. Ik buigde te veel door voor de buiten wereld en mijn hypermobiliteit deed vrolijk mee. Ondanks fysiek sterk te zijn en gezonde conditie boog ik keer op keer over mijn grenzen heen laat staan een grens te kunnen voelen.

Het klonk mij altijd te soft en onbereikbaar, dat luisteren naar je lichaam.

Ik mag graag op mijn racefietsje on tour, dat doet me enorm goed en kom ik in een heerlijk rust. In eens bedacht ik me starend over de weilanden, dit staren moet ik eens vaker doen. Wat het ook is het geeft me iets net zoals ik de rust ervaar op mijn fietsje. Uit eindelijk is dit mediteren geworden en heb ik de magie van het NU mogen ervaren en de intense rust. Maar ook de ongekende kracht die daar uit voort komt. Vanuit deze situatie is het luisteren naar je lichaam geboren.

Ik dacht altijd dit is niks voor mij, dit is me te zweverig en te soft want ik als sporter houd van actie en uitdaging, maar tjonge wat is dit juist krachtig. De kracht van je zuivere zelf, zuivere verbinding met al wat is, zuivere liefde die door jezelf begint te stromen en blijft stromen. En ik kan je zeggen als dit begint te stromen wil je niet meer anders. Ja! Je verlangt naar nog meer puurheid, meer energie en meer leven in volle harmonie met jezelf en in je dagelijkse leven.

Wat aandacht krijgt groeit

Wat je ontvangt dat bloeit

Ieder zijn eigen weg die die mag bewandelen, zijn eigen situatie, zijn eigen herstelproces, zijn eigen ontdekkingen, pijnen en verlangens. Vanuit mijn kennis en ervaring ben ik er voor jou. Je te helpen op jouw unieke route naar het pad van heling.

Luiteren naar je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen, zo cliché, maar zo waar en van deze tijd.

Waar mag jij naar gaan luisteren?