Gooi de “perfect stempel” de deur uit

Dat iets moeiteloos lijkt, betekent niet dat er geen moeite is gedaan.

Oog hebben voor je eigen successen. Jezelf niet verlijden door steeds te kijken bij wie het gras groener is. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe vaak laat jij jezelf hierin verzinken?

Focus liever op waar je zelf invloed op hebt. Ga jezelf niet vergelijken met iemand die beter lijkt te zijn dan jij. Zonde van je energie. Kom in beweging en ga gewoon doen.

En zo is het maar net. Iemand die altijd vrolijk lijkt te zijn of makkelijk sport zegt niks over dat diegene er maar geluk mee heeft. Misschien werkt hij al wel 10 jaar aan zijn conditie.

We zijn gauw geneigd om te zien wat een ander wel heeft en wij niet. Als je oog hebt voor dat perfect beeld, is het voor het onbewuste in ons totaal niet aantrekkelijk om ook maar iets te gaan proberen. Want je krijgt alleen maar de bevestiging dat je nog geen topsporter bent of met gemak iets kunt doen. Nee je voelt juist hoe je waggelt over staat tijdens je eerste keer hardlopen en je het op je tandvlees moet doen. En vanuit wilskracht erdoor vecht.

Stop daarmee!!

Gooi alsjeblief die perfect stempel de deur uit.

Maak kleine stappen. Oefen, probeer, val, sta op. Ga gewoon doen! Doen in waar jij beter of fitter in wilt worden. En dat alles zonder meetstaaf. Focus op jezelf en stop met vergelijken.